06.03.2014
Геній віри і любові. Шевченківські читання


У відділі обслуговування учнів 5-9 класів відбулись Шевченківські читання, присвячені 200-річчю великого Кобзаря. Скільки б не читали ми Шевченка, кожен раз дивуєшся, наскільки зараз актуальна його творчість. Він зумів так зобразити свою сучасність, викрити такі суспільні проблеми, які, на жаль, не минають зі зміною століття.

Т.Г.Шевченко – національний поет, пророк, бунтівник проти чужого і злого. На якій сторінці не відкрий «Кобзар» - читаєш і дивуєшся: це ж – сьогодні! А душевність і мелодика його лірики завжди чаруватиме читача.

Учні різних шкіл прийшли вшанувати пам'ять генія українського народу. Виставу за мотивами його творів показали учасники драматичного гуртка - учні 6-А класу ЗОШ І-ІІІ ступеню №8 і, завдяки їм, присутні «поговорили крізь віки» з видатним поетом.

Чудові вірші Т.Г.Шевченка читали Олександра Попдякуник (студентка Ужгородського коледжу культури та мистецтв), Антоніна Тегза, Каріна Карпова, Григорій Чобаль (ЗОШ І-ІІІ ст. №2), Василь Малишка (Ужгородська гімназія), Даніела Лукач (Ужгородська гімназія), вчитель ЗОШ І-ІІІ ст. №8 Раїса Іванівна Дуна.

Творчість великого Кобзаря надихає на написання віршів і юних поетів. Свої вірші, присвячені поетові, декламували Ольга Семйон (ЗОШ І-ІІІ ст. №8) та Василь Малишка (Ужгородська гімназія).

Слово Тараса Шевченка, Поета, Художника й Пророка живе між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне. Допоки будуть люди на землі – лірика Т.Г.Шевченка буде завжди чарувати читача.

Геній віри і любові. Шевченківські читання.

Нателла Терещенко, зав. відділом обслуговування 5-9 класів.


Наша адреса:
Україна, Закарпатська обл., м. Ужгород, 88000,
вул. Волошина, 20; тел.: 3-35-15, 3-61-00,
Відділ обслуговування юнацтва: пров.Театральний,9; тел.: 3-50-57
e-mail: mail@zodub.uz.ua
Бібліотека працює:
9:00 - 18:00
Неділя: 10:00 - 16:00
Вихідний: субота