06.05.2015
«Книга пам’яті мого роду». Обласний тур Всеукраїнського сімейного конкурсу


Відбулося урочисте нагородження переможців першого туру Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду» на Закарпатті, що відбулося за сприяння управління культури облдержадміністрації.

Учасники Конкурсу, читачі районних, міських бібліотек для дітей області, в сімейному колі готували Книгу пам’яті свого роду. В ній вони розповідали про представників родини, що брали участь у Другій світовій війні – на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі, були вивезені до Німеччини. Адже, не можна забувати тих, хто віддав своє життя заради щастя інших, миру на рідній землі.

І невипадково підсумки першого туру конкурсу «Книга пам’яті мого роду» проводяться в усіх областях України під час відзначення 70-річчя Перемоги над нациськими окупантами.

«Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього…» Пам’ять про тих, хто не шкодував свого життя, нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над нацизмом.

Сімейні книги, які надійшли до обласної бібліотеки для дітей та юнацтва майже з усіх куточків Закарпаття, вразили своєю щирістю, любов’ю до своїх прадідів та прабабусь. І кожна з них – це лише маленька часточка великої данини пошани як полеглим, так і живим переможцям.

Всім творчим роботам була надана об’єктивна оцінка поважного журі обласного туру. Зверталася увага на повноту розкриття теми, особисті враження та розуміння теми, дотримання вимог щодо оформлення, креативність.

Головою журі був Самойлович Олег Григорович – голова комітету Організації ветеранів України Закарпатської області, кавалер орденів Великої Вітчизняної війни, Червоної Зірки, Богдана Хмельницького ІІ ступеня, полковник у відставці;

членами журі: Густі Василь Петрович – голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України, прозаїк, поет, перекладач; Кушнір Борис Григорович – головний редактор Всеукраїнського державного видавництва «Карпати»; Дурунда Оксана Степанівна – головний спеціаліст управління культури Закарпатської ОДА; Чіка Валентина Дмитрівна – директор Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, Заслужений працівник культури України.

І ось хвилююча частина – нагородження переможців. Ними стали:

у номінації «Сімейна книга пам’яті» вікова категорія 6-11 років:

І місце – Хрипта Дарина, с. Лази, Тячівського району

ІІ місце – Русінов Максим, м. Мукачево

ІІІ місце – Ленарт Тетяна м. Ужгород

У цій же номінації вікова категорія 12-16 років:

І місце – Дзямко Антоніна с. Верхні Ворота Воловецького району

ІІ місце – Тішкова Світлана с. Сімер Перечинського району

ІІІ місце – Павлишинець Назар с. Ганичі Тячівського району

У номінації «Відео книга»: у віковій категорії 12-16 років:

І місце – Тимкович Юлія с. Гукливий Воловецького району

ІІ місце – Нодь Ніколетта м. Берегово

Переможці першого обласного туру Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду», були нагороджені призами, книгами наданими управлінням культури облдержадміністрації та Закарпатською організацією Національної спілки письменників України. Творчі роботи переможців будуть незабаром надіслані до Національної бібліотеки України для дітей для участі у Всеукраїнському етапі конкурсу.

Зворушливою частиною свята стало літературно-музичне привітання ветерану Другої світової війни Самойловичу О. Г., що прозвучало у виконанні учнів 4-А кл. СЗОШ І ст. № 1 (вчитель Переш Тетяна Іванівна) та народної артистки України, почесного громадянина Ужгорода Клари Попович-Лабик.

Низько вклоняємося та висловлюємо щиру вдячність ветеранам війни за величний бойовий і трудовий подвиг.

Ви перемогли – ми пам’ятаємо!

Інна Хмара, заступник директора по роботі з дітьми.


Наша адреса:
Україна, Закарпатська обл., м. Ужгород, 88000,
вул. Волошина, 20; тел.: 3-35-15, 3-61-00,
Відділ обслуговування юнацтва: пров.Театральний,9; тел.: 3-50-57
e-mail: mail@zodub.uz.ua
Бібліотека працює:
9:00 - 18:00
Неділя: 10:00 - 16:00
Вихідний: субота