11.10.2011
«Вірна дочка синіх Карпат» - творчий портрет з нагоди 100-річчя від дня народження Марії Кабалюк-Тисянської



До 100-річчя від дня народження Марії Кабалюк-Тисянської, 11 жовтня, в читальній залі відділу обслуговування юнацтва відбувся творчий портрет «Вірна дочка синіх Карпат».

Гірською квіткою називають Марію Миколаївну Кабалюк, самобутню поетесу закарпатської Гуцульщини, що ввійшла в українську літературу під псевдонімом Марусі Тисянської.

Чимало віршів за своє життя написала Маруся Тисянська. Її поезія настоювалася не тільки на гірських травах та гуцульських піснях, ніжній говірці, а й на творах Тараса Шевченка, які вивчала вона із подарованого першою вчителькою «Кобзаря». Чарівниця рідного слова, вона намагалася оспівати у своїх віршах неповторну красу Гуцулії та її людей.

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри методики викладання суспільно-гуманітарних дисциплін Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Н.Й.Ребрик розповіла про неповторний світ Марусі Тисянської, її життєве кредо, незбориму жагу до волі та краси. Старшокласники Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів з цікавістю вислухали розповідь, а ілюстративна експозиція «Поетеса Гуцульщини синьоокої» розкрила віхи життя і творчості поетеси.



Н.Й.Ребрик розповідає учням про життя та творчість Марусі Тисянської.

Тетяна Вудмаска, в.о. заст. директора бібліотеки.


Наша адреса:
Україна, Закарпатська обл., м. Ужгород, 88000,
вул. Волошина, 20; тел.: 3-35-15, 3-61-00,
Відділ обслуговування юнацтва: пров.Театральний,9; тел.: 3-50-57
e-mail: mail@zodub.uz.ua
Бібліотека працює:
9:00 - 18:00
Неділя: 10:00 - 16:00
Вихідний: субота